Arrangører

Har din forening, klub eller institution lyst til at deltage som arrangør ved Ferieaktiviteter for børn i Viborg Kommune?

Ferieaktiviteter for børn i Viborg Kommune

Ferieaktiviteter for børn finder sted 2 gange årligt i henholdsvis vinter- og efterårsferien, som ligger i uge 7 og uge 42.

Børnebiblioteket, Viborg Bibliotekerne koordinerer og faciliterer ferieaktiviteterne i Viborg Kommune. Ferieaktiviteterne er arrangeret af kommunens foreninger, klubber og institutioner.

Ferieaktiviteterne har egen hjemmeside, egen Facebook side, eget billetsystem og fælles markedsføring. Billetsystemet kan benyttes af deltagende arrangører efter behov.

Alle kommunens familier med elever i 0.-6. klasse får information om Ferieaktiviteterne gennem Aula. Som arrangør får man således PR i hele kommunen og en øget opmærksomhed omkring de aktiviteter, der generelt tilbydes i foreningen/klubben/institutionen.

Alle tilmeldte aktiviteter indsendes til www.pindle.viborg.dk (Viborg Kommunes kulturkalender). Det behøver I som arrangør derfor ikke at gøre. Hvis I i forvejen selv taster jeres aktiviteter ind i Pindle, skal I vælge Arrangør="Ferieaktiviteter" og Gruppe="Vinter- eller efterårsferieaktiviteter for børn" for at aktiviteten også vises på Ferieaktiviteters hjemmeside.

Tilmelding som arrangør

For at tilmelde jeres aktivitet(er) skal I benytte tilmeldingsskemaet her på hjemmesiden. Det er vigtigt at alle felter udfyldes, da alle oplysninger overføres elektronisk til ferieaktiviteters hjemmeside. Vær især omhyggelig med aktivitetens titel og beskrivelse. Det er ligeledes vigtigt for annonceringen af jeres aktivitet, at I vedhæfter billedmateriale.

I vil umiddelbart efter tilmelding modtage en automatisk generet svar-mail, som bekræfter, at det udfyldte skema er korrekt afsendt.

Sidste frist for tilmelding af aktiviteter til efterårsferien er tirsdag den 1. september 2020.

En tilmelding/aftale er gældende for den aktuelle vinter- eller efterårsferie og skal fornyes/godkendes fra gang til gang - også selv om aktiviteten er den samme.

Læs om økonomien

Tilmeld aktiviteter

Aktiviteter kan afholdes som Åbent Hus

Aktiviteter uden forhåndstilmelding, hvor deltagerne bare kan møde op, har ofte højere besøgstal end aktiviteter med forhåndstilmelding. Det er derfor en overvejelse værd, om den påtænkte aktivitet kan fungere som ”Åbent Hus aktivitet”.

En Åbent Hus aktivitet behøver ikke være gratis, men det kræver, at arrangøren selv kan håndtere at tage mod betaling ved døren.

En Åbent Hus aktivitet udelukker heller ikke tilskud til aktiviteten. Der kan stadig gives et på forhånd defineret tilskud til leje af sal, honorar til instruktør eller lignende.

En ferieaktivitet kan bestå af næsten alt, man kan forestille sig

Eksempler på tidligere Ferieaktiviteter er: spejderlejr, bondegårdsbesøg, skakundervisning, drama workshops, tennistræning, boksning, bolsjekogningsværksted, levende museumsudstillinger og byvandring. En aktivitets varighed kan være alt fra en time til en hel uge.

Fælles for alle aktiviteter er, at foreningen/klubben/institutionen selv er ansvarlig for hele den praktiske afvikling. Til gengæld varetager Børnebiblioteket, Viborg Bibliotekerne markedsføringen. Vi kan også tilbyde at håndtere hele tilmeldings- og betalingsdelen, så arrangøren kun skal oplyse, hvor mange børn (og evt. voksne), der kan deltage i aktiviteten.

Sidst opdateret: 22.02.2020